Om oss

Anna Bylund

Om mig: Bland det roligaste som finns är att formge böcker. Processen börjar med en tanke och slutar med en färdig bok, där förhoppningsvis ord, bild och form lockar och ledsagar läsaren.

Bakgrund: Konstvetenskap på Stockholms Universitet. Konstskolan Basis. Utbildad på Beckmans. Anställd som AD på reklambyrå under några år. Sedan mitten av 90-talet har jag drivit egen firma med uppdrag hos reklambyråer, bokförlag och tidningsförlag.

Anki (Annika) Mogensen

Om mig: Stora intressen är litteratur och svenska språket. Åt dessa har jag ägnat mig mycket, och haft stor glädje av, både i mitt yrkesliv och privat. På senare år har jag utökat intressesfären till att omfatta historia i allmänhet samt bröd, mat, vin och annat som inspirerar människan.

Bakgrund: Litteraturvetare med många års erfarenhet från förlagsbranschen som textredaktör och projektledare. Författare till ett flertal läromedel i svenska för högstadiet (Bokförlaget Natur & Kultur).

Susanna Mälarstedt

Om mig: Böcker och bilder har alltid varit en viktig del av mitt liv. Mina föräldrars bokhylla hemma, minns hur jag som liten studerade alla bokryggar, läste titlarna, för att sedan när jag blev större plocka ut böckerna. Bläddra, titta, läsa. Vissa böcker som man inte kan släppa, man vill bara ha, bara behålla. Antingen bara för att de är fina, eller för bildernas skull eller för ordens skull.

Bakgrund: Naturvetare och kulturvetare. Efter ett par års anställning på Natur & Kulturs bildavdelning startade jag egna firman Sanna Bilder varifrån jag frilansat som bildredaktör, främst mot bokförlag.

Ann-Sofi Rosenkvist

Om mig: Som liten hade jag ofta en pensel i min hand, målade av allt jag såg i alla möjliga material och tekniker. När jag sedan som 25-åring gick ett år på Konstskolan i Stockholm upptäckte jag fotografins magiska värld. Jag minns hur bilderna växte fram i labbets mörker. Än i dag fascineras jag av bildens kraft, hur den kan påverka oss människor. För mig är det en outtömlig källa till inspiration och ett förhållningssätt till livet. Jag ser bilder överallt!

Bakgrund: Fotograf med många års erfarenhet inom tidningsbranschen. Dessutom verksam med egna fotografiska projekt, med en rad utställningar bakom mig, t.ex. Supermarket/Kulturhuset 2012 och filmen ”The Crown” som visades på Fotografiska 2012.