Våra medarbetare

Karin Bille, medförfattare i Kockarnas bröd

Karin Bille frilansar som copywriter och matskribent. Hon har medverkat i flera mat- och kokböcker, till exempel Manna. En medveten kokbok (2005), Njuta ost (2007) och Mat som det är någon mening med (2007). Karin har ett brinnande intresse för ekologisk mat och ekologiskt jordbruk, och är ständigt engagerad i projekt inom området.

 

Erica Kajhed, medarbetare i Kockarnas bröd, Glöggboken och Kräftboken

Erica Kajhed är bagare med stor erfarenhet av både bröd och andra bakverk som bullar och tårtor. Hon arbetar numera på Café Mocco Östermalm, där de förutom gott fika även serverar mat och vin. Erika står bakom flera bröd- och kakrecept i våra böcker och dessutom ett och annat matrecept.

 

Anna Emilia Lundgren, medförfattare i Godisboken

Anna Emilia Lundgren är före detta fotograf, men har ända sedan barndomen varit mycket road av att baka och laga godsaker. För några år sedan sadlade hon om till konditor och har sedan dess jobbat på Chokladfabriken i Stockholm. Anna Emilia har skapat alla recept i Godisboken och tillagat dem för fotograferingarna.

 

Henrik Lyberg, medarbetare i Kockarnas vin, Glöggboken, KräftbokenGröt och Matlådan

Henrik Lyberg är utbildad kock med bakgrund i restaurangbranschen. I dag arbetar han på Stellan Kramer, med i första hand vin men också med mat och att kombinera mat och vin. Henrik har medverkat i fem av våra böcker, både med recept och med matlagning och uppläggning till fotograferingarna.

 

Torbjörn Tenfält, medförfattare i Gröt

Torbjörn Tenfält frilansar som journalist åt olika tidningar, bland annat Dagens Nyheter och Språk. Han har dessutom skrivit flera böcker, senast Från almstrid till trängselskatt om Stockholms politiska historia. Torbjörn har skrivit större delen av de historiska avsnitten i Gröt.